Post-occupancy evaluation

Analyse af sociale virkninger i opførte boligbyggerier

Formål

Måling af designets sociale impact er afgørende for at forstå, hvordan arkitektur interagerer med samfundet og hvilke fysiske elementer, der bidrager til hverdagsliv, hvornår og til hvem. Denne viden vil gøre det muligt for os at evaluere vores arbejde og inkorporere brugerperspektiver i fremtidige projekter. Som følge heraf vil arkitekter ikke kun blive bedre informeret om potentialerne i vores impact, men også være i stand til at skabe mere socialt bæredygtig arkitektur, landskaber og byområder.

Implementering

I dette projekt koncentrerede vi os om emnet oplevelse af komfort i tre af Henning Larsen’s boligprojekter. Sammen med en gruppe på 21 kandidatstuderende undersøgte vi et simpelt spørgsmål: Hvordan påvirker bygningens gårdrum/udendørsrum brugernes oplevelse af komfort? Vi undersøgte en bred gruppe mennesker – familier, kvinder, unge, ældre, mennesker med forskellige etniciteter, beboere og besøgende. Eleverne indsamlede data ved hjælp af tre metoder: (1) kvalitative interviews, (2) observationer af livet i området og (3) observationer af det fysiske rum.

Impact

Evalueringen endte med en identifikation af en række koncepter, fx kendetegn ved ”conditional openness”, hvordan stedet understøtter social inklusion eller eksklusion, og hvordan definerede eller udefinerede rum påvirker ejerskab. Derudover fik eleverne også værdifuld feedback på det fysiske design, og hvordan hverdagen udfolder sig i rummet. For eksempel er bygningens vinklede design, som reducerer synligheden mellem boligenhederne, og brugen af ​​genbrugsmursten begge værdsat af beboerne.

Fotograf: RUC studerende

Kunde
Roskilde University’s Spatial Designs and Society program

Period
2021

Budget

50.000 DKR

Kredit

Henning Larsen

Forrige
Forrige

Social bæredygtighed i byområder - DGNB

Næste
Næste

Værdiprogram for plejehjem