Re-Neighboring

Respektfuld og empatisk genudvikling af nabolag

Formål

Gode nabolag spiller en afgørende rolle for deres beboeres velbefindende. Den rolle bliver ikke mindre i fremtiden, hvor vi som samfund skal takle komplekse sociale udfordringer som f.eks. mangel på boliger der er til at betale, lav social mobilitet og stigende ensomhed. 

Re-neighboring kombinerer forskning, teori og praksis for at undersøge og udvikle metoder til at skabe inkluderende nabolag i eksisterende boligområder, hvor der er plads til både nye og oprindelige beboere.

Implementering

Sammen med kandidatstuderende fra Institut for Bygningskunst og Kultur på Det Kongelige Danske Akademi gennemførte vi analyser af to steder i København, hvor vi undersøgte områdernes sociale dynamikker og lokale kultur. På baggrund af analysearbejdet formulerede vi fem pejlemærker, som vi bør prioritere inden for byudviklingen, hvis vi skal bevæge os væk fra at designe boligområder til at skabe nabolag: medforfatterskab, langsommelighed, langsigtede perspektiver, lokal handlekraft og intention.

Impact

Resultaterne fra projektet blev præsenteret på seminaret "Re-Neighbouring – The Power of Living Together" under UIA World Congress of Architects – CPH 2023, hvor en lang række repræsentanter fra den danske og internationale byggebranche deltog.

Om vores session i UIA:

Re-Neighbouring – The Power of Living Together – UIA World Congress of Architects (uia2023cph.org)

Kunde
The Rambøll Foundation, UIA

Periode
2021-2023

Budget

750.000 DKR

Samarbejde

Henning Larsen, Rambøll and PACS-medarbejdere og studerende, Det Kongelige Danske Akademi

Forrige
Forrige

Inclusion & connectivity

Næste
Næste

Happy home